Mașinile electrice vor tripla cota de piață în acest an, pe măsură ce majoritatea producătorilor de automobile se vor îndrepta spre îndeplinirea obiectivelor UE de emisii – analiză

Standardele UE conduc mașinile electrice către 10% din vânzări și 15%

Noua analiză arată că mașinile electrice își vor tripla cota de piață în Europa anul acesta, ca urmare a obiectivelor UE de CO2 în materie de CO2. În ciuda pandemiei, vânzările de vehicule electrice au crescut de la 1 ianuarie, la fel cum au început standardele de emisii și vor atinge 10% în acest an și 15% în 2021. Transport și mediu (T&E), care a analizat vânzările în prima jumătate a anului 2020 ca precum și strategiile de conformitate ale producătorilor de automobile, au declarat că arată standarde ambițioase de CO2, dar există un risc ca impulsul EV să se epuizeze după 2021 din cauza obiectivelor laxe ale UE pentru 2025 și 2030.

Julia Poliscanova, director senior pentru vehicule curate la T&E, a declarat: „Vânzările de mașini electrice sunt în plină expansiune datorită standardelor UE de emisii. Anul viitor, una din fiecare șapte mașini vândute în Europa va fi un plug-in. Producătorii din UE s-au întors în cursa EV, dar fără obiective mai ambițioase de CO2 în 2025 și 2030 care să le stimuleze, vor rămâne fără abur imediat după 2022. ”

Grupul PSA, Volvo, FCA-Tesla și BMW Group respectă deja obiectivul UE privind emisiile medii de mașini noi, pe baza vânzărilor lor în prima jumătate a anului 2020, arată analiza T&E. Renault, Nissan, piscina Toyota-Mazda și Ford au un mic decalaj de 2 grame de CO2 pe km. Vânzările Zoe numai în 2020 vor elimina 15g de CO2 pentru a se asigura că Renault se conformează.

În timp ce sunt mai departe, grupul Volkswagen (5g), Hyundai-Kia (7g-3g), Daimler (9g) și Jaguar-Land Rover (13g) ar trebui să treacă linia fie prin strategiile lor de conformare de a vinde mai multe vehicule plug-in, prin punerea în comun a emisiilor cu alte companii sau ambele. Se așteaptă ca Daimler să închidă o mare parte a decalajului prin vânzarea mai multor hibrizi plug-in, inclusiv E-Class, C-Class, A-Class și GLC – ale căror vânzări au crescut rapid în acest an.

Dar, în timp ce cota de piață a mașinilor electrice va merge de la 3% la 10% anul acesta și la 15% anul viitor, ne putem aștepta să o vedem la doar 20% patru ani mai târziu, dacă actuala reglementare a CO2 nu este revizuită, arată analiza . Norvegia arată cât de repede poate crește piața EV: de la 6% din vânzări în 2013 la aproape 50% cinci ani mai târziu, în 2018.

În mod îngrijorător, vânzările de SUV-uri profitabile, dar foarte poluante, au crescut până la 39% în prima jumătate a anului 2020. Acest lucru este încurajat de o lacună din reglementarea UE, prin care vânzarea de vehicule grele oferă de fapt producătorilor de autoturisme obiective mai puțin CO2. De asemenea, jumătate din totalul mașinilor electrice vândute astăzi sunt hibrizi plug-in „electrici falși”, care sunt rar încărcați și emit de 2-4 ori mai mult CO2 în lumea reală decât arată testele de laborator. [1] T&E a spus că UE trebuie să stabilească cel târziu 2035, ca dată de încheiere pentru vânzările de motoare cu ardere – inclusiv tehnologia actuală PHEV.

Julia Poliscanova a concluzionat: „Mașina electrică intră în sfârșit în mainstream-ul din Europa, dar vânzările SUV-urilor sunt încă în creștere ca buruienile. Singura modalitate de a distruge vehiculele foarte poluante este de a oferi producătorilor auto o dată clară de încheiere acum. Mașinile care funcționează cu biocombustibili, motoare electrice false sau gaze fosile emit CO2 și nu ar trebui să fie permise pe piață după 2035. ”

Share and Enjoy !

0Shares
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *